"کاشف "کنکور خانوادگی برای کشف استعداد کارآفرینی/مجری طرح:باید از دوران کودکی کارآفرینی را آموزش داد

بعد از دو سال تلاش و با همکاری یک تیم 100 نفره از دانشجویان و فارغ التحصیلان امسال برای اولین بار با همکاری سازمان سنجش آزمون کارآفرینی برگزار می شود.

مریم صدرالادبایی-زهرا تالانی:طرح ملی کاشف یعنی کشف، ارزیابی و آماده سازی شایستگی های فردی در حوزه کسب و کار و کارآفرینی و هدایت هدفمند آموزش نسل جوان است.طرح کاشف به دنبال ایجاد مدل بومی برای ارزیابی ویژگی ها و شایستگی های فردی و افزایش مهارت های کسب و کار در دانش آموزان است.در همین زمینه با رضا زعفریان مجری طرح ملی کآشف گفت و گویی را انجام داده ایم که می خوانید:


شما برای والین بار قرار است آزمونی را در کشور برگزار کنید که به کارآفرینی و آموزش افراد مربوط است.چطور شد که شما به فکر راه اندازی این آزمون و تربیت کودکان افتادید؟

هر کسی دغدغه آینده خود را دارد و پدر و مادر در مورد فرزندانشان بیشتر این نگرانی را دارند.این دغدغه سبب می شود تا افراد وارد آموزش و پرورش رسمی شوند،این آموزش در سطوح مختلف است وبرای ورود به دانشگاه هم در کشور ما یک آزمونی برگزار می شود که همه دغدغه آن را از ورود به دبیرستان دارند.اما تنها راه موفقیت دانشگاه نیست و تمام کسانی که به دانشگاه می روند هم موفق نمی شوند ،بنابراین دانشگاه لازم است اما کافی نیست.ما ویژگی هایی که سبب موفقیت افراد در کارآفرینی  می شود را پیدا کردیم و تبدیل به یک آزمونی کردیم که در آن فرد به یک خودشناسی می رسد. این آزمون برای اولین بار در کشور در 5 دی ماه با کمک سازمان سنجش در سرار کشور برگزار می شود و در حال حاضر ثبت نام آن آغاز شده است البته  هدف این آرمون رقابت فرد با دیگران نیست و هدف شناخت از خود است که چقدر ظرفیت کارآفرینی در افراد وجود دارد.


بنابراین طرح ملی کاشف در نظر دارد استعدادها و پتانسیل های موجود در حوزه کسب و کار و کارآفرینی جامعه امروز ایران را شناسایی کند؟
در سیستم آموزشی کشور ما، برنامه های آموزشی برای همگان یکسان است که در نتیجه عدم توجه به تفاو ت های فردی دانش آموزان باعث عدم رشد خلاقیت، نوآوری و در نتیجه رفتارهای کارآفرینانه در افراد می شود. برای همین طرح ملی کآشف در نظر دارد استعدادها و پتانسیل های موجود در حوزه کسب و کار و کارآفرینی جامعه امروز ایران را شناسایی کرده و و از طریق آموزش، تقویت مهارت ها، قابلیت ها و ویژگی های کارآفرینانه ایشان بتواند افرادی خلاق، نوآور، ریسک پذیر، متعهد و فرصت آفرین پرورش دهد.ما با هدف شناسایی، ارزیابی،هدایت و توسعه شایستگی های کسب و کار و کارآفرینی نسل جوان فعالیت خود را از آذر 1390 آغاز کردیم تا با هدفمندکردن تحصیلات نسل جوان کشور از بدو شروع و با تربیت نیروی کار خلاق و کارآفرین و
سرمایه انسانی و اجتماعی، شاهد ایجاد اشتغالی مبتنی بر دانش، پایدار و مولد بوده و از اتلاف منابع و سرمایه در کشور جلوگیری شود.طرح ملی کاشف به دانش آموزان و خانواد ه های ایشان کمک می کند تا ارزیابی دقیقی از توانمندیها و شایستگی های فردی دانش آموزان در حوزه کسب و کار داشته باشند.


بنابراین شما معتقدید که کارآفرینی را باید آموزش داد؟

در این دو سال برای اجرای این طرح، زندگی 50 کار آفرین برتر بررسی شد و برای اولین بار یک مدل پژوهشی برای کار آفرینان ایرانی تهیه کرده ایم که به عنوان مدل کاری برای کار آفرینان آینده باشند.سپس بر مبنای این مدل آزمونی توسط سازمان سنجش در سطح ملی برگزار خواهد شد و بر حسب مکانیسم های طراحی آزمونی با حضور والدین و کودک صورت می گیرد.ما باید از دوران کودکی کارآفرینی را آموزش دهیم که سبک جدیدی است.سوالات ما پاسخ نادرست و منفی ندارد.منبع کتاب هم نداریم،چون ما رفتار فرد را مورد قضاوت قرار می دهیم.زندگی دوران کودکی کارآفرینان را بررسی کردیم.آنها ریسک پذیری و انگیزه پیشرفت داشتند واگر شکست خوردند،این پایان زندگی نبود.اما باید در زمان مناسب در وجود فرزندان کارآفرینی را تقویت کنیم و سن و سال دارد.برخی ویژگیها را باید 4 تا 8 سالگی و برخی 11 سالگی و برخی بالاتر.بنابراین اگر بخواهیم در زمان ورود به دانشگاه بخواهیم ویژگی رفتاری آن را آموزش دهیم با مشکل مواجه می شویم.بهترین زمان معمولا سن 4 سالگی تا 15 سالگی است.


برای تشخیص پتانسیل کارآفرینی یک کودک چه محورهایی دارید؟
15 محور داریم که حدود 8 محور در آزمون سراسری می پرسیم و باقی در دفترها بعد از آزمون حضوری بپرسیم چون در این سن و سال بیشتر از 90 دقیقه نمی توانند سرجلسه آزمون باشند.این 15 محور شامل پشتکار،خودباوری،منبع کنترل درونی،استقلال طلبی،مثبت اندیشی،میل به پیشرفت،تمایل به کارآفرینی،ریسک پذیری متعادل،ابتکار عمل ، عمل گرایی،نوجویی،انعطاف پذیری و خلاقیت،تیم سازی،متقاعد سازی هستند.


تصور می کنید چند نفر در آزمون امسال شرکت کنند؟
سازمان سنجش برای برگزاری یک میلون نفر پتانسیل دارد،اما به نظر من 200 هزار نفر شرکت می کنند.ما اعتقاد داریم همه افراد امکان آموزش کارآفرینی را دارند اما باید زمان آن مناسب باشد.در این آزمون نقاط قوت و ضعف افراد شناخته می شود.


آیا مطالعه داشتید که در کشورهای دیگر آموزش کارآفرینی به چه صورت است؟

بله اما در اکثر کشورها از طریق مصاحبه در مدارس است. گاهی در سنین طفولیت مشخص می کنند که یک فرد برای چه شغلی مناسب است و او را در همان شغل آموزش می دهدند که البته فرد محدود می شود.


شما اعلام کردید که آموزش شما بومی است.یعنی کارآفرینی را بومی سازی می کنید؟
مدل سوالات ما الهام گرفته از کارآفرینان ایرانی است و در هر منطقه زندگی این افراد را مطالعه کردیم تا متناسب با فرهنگ همان منطقه برنامه ریزی کنیم و در هر استان یک دفتر نمایندگی داریم.از پتانسیل استانها استفاده می کنیم تا هر دانش آموزی متناسب با فرهنگ محل زندگی خودش ایده کارآفرینی داشته باشد و به شهر خودش برگردد و کارآفرینی کند.در سال بعد قرار است که سوال ها بازنویسی و متناسب با فرهنگ همان استاان باشد.استانها باید کارآفرینان خودشان را معرفی کنند تا ما زندگی آنها را داستان کنیم و هر ماه یک مجموعه 30 جلدی از کارآفرینان 30 استان داشته باشیم. ما از طریق اریکه ها از بچه ها می خواهیم که تجربه کارآفرینی داشته باشند و براساس فرهنگ بومی باشد.


فقط آموزش می دهید و سرمایه گذاری برای آنها ندارید؟
طرح ما پویاست و در طول مسیر بازنگری می شود . در یک برنامه 10 ساله امیدوارم بتوانم مرکز رشد دانش آموزی را با کمک آموزش و پرورش تاسیس کنیم.ما تلاش می کنیم به این سمت برویم تا کارآفرینان را حمایت کنیم تا مشغول به کار می شوند که طبیعتا نهادهای سرمایه گذاری هم در کنار این مراکز قرار می گیرد و یک مجموعه در کشور راه می افتد.


گاهی ما در محیط اجتماعی برای کارآفرینی مشکل داریم.الان کار کردن دانش آموزان در تابستان تبدیل به یک ضد ارزش شده در حالیکه در بسیاری کشورها اینگونه نیست.شما چقدر محیط را موثر می دانید؟

کارآفرینی سه عامل و رکن دارد فرد ،محیط و فرصت مناسب.ایران سرشار از فرصتهاست اما فرد مناسب را هنوز نداریم و باید تلاش کرد و از کودکی آموزش داد.آموزش و پرورش و دولت باید کمک کنند تا محیط آماده شود.برای همین ما یک مجموعه 15 جلدی برای مربیان و پدرو مادر منتشر کردیم تا دیدگاه آنها اصلاح شود.این ها کمک می کند تا محیط کمی آماده و بهتر شود.


الان در محیط شهری کار کودکان ضدارزش است اما در روستاها اینطور نیست؟

باید تفاهم نامه هایی با آموزش و پرورش و سایر نهادها منعقد کنیم اما برای ارزشمند شدن کار دانش آموزان ایده تجربه کارآفرینی داریم.این تجربه کارآفرینی شامل تولید،فروش و بازاریابی می شود تا کسب و کار را بیاموزند.


گاهی برخی طرخها در کشور ما شروع می شود اما در نیمه راه رها می شود و تکلیف کسانی که وارد طرح شدند مشخص نیست.شما برای اینکه این اتفاق نیفتد چه برنامه ای دارید؟
ما دوسال را در فاز پژوهش بدون حمایت مادی دولت دوام آوردیم.تمام طرح به گونه ای است که از حمایت و بودجه دولتی استفاده نکنیم.ما پدر و مادر را تشویق کنیم که در سبد فرهنگی خانواده،هزینه کمی را برای این بخش اختصاص دهند.البته مکانیزم بومی سازی طرح به ما کمک می کند که اگر در استانی طرح دچار مشکل شد،استانهای مجاور کمک کنند.


آموزش های شما متناسب با جنسیت هستند؟
یک آموزش کلی داریم اما هر کس تجربه کارآفرینی دارد که تولید و فروش آن می تواند بر اساس شرایط فرهنگی،جنسیتی و سنی باشد.دلیل ندارد همه یک کار انجام دهند.در نماد ما که انار است یک اثر انگشت است یعنی برای هر فرد یک برنامه داشته باشیم.


شما اشاره به حضور پدرو مادرها در این طرح کردید.برای آنها هم آموزش ویژه دارید؟

همانطور که می دانید عامل اثر گذار در تربیت کودکان پدر ومادر و معلم هستند.اگر آنها آموزش ببینند که در کسب و کار برخورد خوبی با فرزندشان داشته باشند موفق می شویم تا کودک کارآفرین تربیت کنیم.ما در سایت خودمان هر دو هفته یک مجموعه راهنما داریم که با این موضوع آشنا شوند و گزارش آموزش هایی که به کودکان می دهند را بدهند یعنی یک کار تعاملی داریم.گاهی رفتار پدرو مادرها کارآفرینانه نیست.برای بررسی این موضوع در سنجش ما پدر ومادرها هم می توانند حضور پیدا کنند تا رفتار کارآفرینی آنها را بسنجیم.هزینه آزمون از دکتری هم کمتر است.
البته آموزش کارآفرینی دو مرحله دارد مرحله اول ویژگی نرم افزاری دارد که من 15 ویژگی را نام بردم و تقریبا 8 سال زمان می برد.دومین مرحله رفتار کارآفرینی را یابد بگیرند.بنابراین باید این دو مرحله را در کنار هم بیاموزند.اما ما به دنبال یک نام مناسب و ایرانی برای آزمون کارآفرینی هستیم چون آزمون استرس و اضطراب دارد.همینطور باید یک شعار مناسب هم داشته باشیم.هر کس بتواند پیشنهاد خوبی بدهد ما در همین کافه خبر به او هدیه ای می دهیم و قدردانی می کنیم.
23245

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 324656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 86
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • استاد دانشگاه IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    30 4
    تنها راه موفقیت دانشگاه نیست و تمام کسانی که به دانشگاه می روند هم موفق نمی شوند ،بنابراین دانشگاه لازم است اما کافی نیست.ما ویژگی هایی که سبب موفقیت افراد در کارآفرینی می شود را پیدا کردیم و تبدیل به یک آزمونی کردیم که در آن فرد به یک خودشناسی می رسد. این آزمون برای اولین بار در کشور در 5 دی ماه با کمک سازمان سنجش در سرار کشور برگزار می شود و در حال حاضر ثبت نام آن آغاز شده است البته هدف این آرمون رقابت فرد با دیگران نیست و هدف شناخت از خود است که چقدر ظرفیت کارآفرینی در افراد وجود دارد.
  • بی نام IR ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    22 3
    سلام، خسته نباشيد با اين گزارش هاي خوب، خيلي عالي بود و اميدواريم شاهد كارهاي خوب اينچنيني باشيم
  • مهدی IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    26 6
    طرح جالبیه. خسته نباشید عرض میکنم به دست اندرکاران و پژوهشگران این طرح.
    • بی نام A1 ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      5 5
      استفاده از عبارت با همکاری سازمان سنجش، نوعی عوام فریبی است. چون سازمان سنجش یک بخش خدمات داره که خدمات برگزاری آزمون ارائه می ده و ربطی به اعتبار خود آزمون نداره. البته ورود به عرصه کارآفرینی آنهم در حوزه کودکان در صورتیکه به درستی انجام بشه کار مفیدی خواهد بود.
    • يه شهروند IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
      5 2
      بي نام عزيز، اگر واقعا برگزاري هر كنكوري از طر يق سازمان سنجش به راحتي صورت مي گيره، شما هم برو لطفا يه كنكور در اين طرح برگزار كن.
  • نقی IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    18 1
    با سلام به نظر طرح خوبی میاد اما چرا از سنین کمتر شروع نشده؟واسه بعد از این آزمون برنامه چیه از نخبه ها حمایت می کنید؟
    • محمد IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      11 6
      مگه قراره تو طرح کاشف نخبه شناسایی شه؟
    • بی نام IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      12 2
      خیر. قراره طی آزمون ویژگی های کارآفرینانه دانش آموزان شناسایی بشه و بعدش رشد و توسعه داده بشه به اون ویژگی ها
  • x IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    21 5
    با سلام و احترام این طرح جزء معدود طرح هایی است که به دلیل تلاش علمی و استفاده از متخصصان به نظر عملی می آید و می توان به آینده فرزندان در این کشور، امیدوار بود. با تشکر
  • سينا IR ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    13 1
    اين آزمون به چه مراحلي منتهي مي شود..؟
  • بی نام IR ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    16 1
    موافقم از جنبه آموزشي درخور توجه مي باشد
  • بی نام IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    17 2
    پدران و مادران نیز همراه بچه ها میتونن تو این آزمون شرکت کنند. آیا حضور هر دوشون الزامی هست یا یکی از والدین هم به تنهایی میتونه در آزمون شرکت کنه؟ خواهش میکنم بیشتر در مورد این طرح و نحوه شرکت والدین در آزمون اطلاع رسانی کنید.
  • مهرناز IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    15 1
    اميدوارم اين طرح بتواند قدم موثری در خودشناسی، رشد و پيشرفت نسل جوان کشور داشته باشد.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    خیلی عالیه. موفق باشید
  • x IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    15 1
    با سلام این طرح جزء معدود طرح هایی است کهبا توجه به علمی بودن و استفاده از خبرگان، می توان به آینده آن امیدوار بود. با تشکر از مجری طرح و همه افرادی که شبانه روزی در این راستا فعالیت داشتند.
  • شهروند از تهران IR ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    15 2
    امیدوارم کآشف بتونه استعدادهای واقعی نسل جوان و نوجوان کشور رو کشف کنه تا در ده سال آینده ایرانی متفاوت تر، آبادتر و خودساخته تر از ایران امروز داشته باشیم.
  • زمانی IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    13 2
    ایده اصلی کاشف از آقای دکتر زعفریان بوده؟ بعد تا حالا فکر کردین اگه سالی یکبار از این ایده های خوب، در شرکت به طور موفق اجرایی بشه، چه آینده روشنی در انتظار بچه های این مملکت هست؟ واقعا خسته نباشید عرض میکنم خدمت دکتر زعفریان
    • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
      2 1
      آقای دکتر زعفریان از اساتید نازنین دانشکده ی کارآفرینی هستند. من که خیلی دوستش دارم
  • ایروانی IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    16 2
    با توجه به بکر بودن طرح اگر با صبر و حوصله انجام شود و مشکلاتش باعث نامیدی نشود مطمئنا با توجه به سردرگمی خیلی از مادر پدرها و خود بچه ها ایده آل خواهد بود
    • بی نام IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      12 2
      موافقم
  • پدر دانش آموز IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    بعد از اینکه آزمون برقرار شد، چه اتفاقی میافته؟ تراز و رتبه ارائه میشه به دانش آموزان و به پدر مادرهاشون؟
  • کارمند IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    خوبه. کاش زمانی که ما هم مدرسه میرفتیم، از این طرح ها بود
  • زهرا IR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    بعد از آزمون چه اتفاقی میشه؟ بچه هامون رو باید جای خاصی ثبت نام کنیم؟
  • مجید IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    13 1
    تبه مدیران مدارس ابلاغ شده که بچه ها ثبت نام کنن تو این آزمون؟ پسر من چیزی نگفته بهم در این مورد. چرا اطلاع رسانی رو بیشتر نمیکنین؟
  • بی نام IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 2
    موفق باشید
  • بی نام A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 2
    از دنيا هم الگوبرداري شده براي اين كار؟ اونجا هم به بچه ها كارآفرين شدن آموزش داده ميشه؟
    • بی نام IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      11 2
      والا مجری طرح گفته الگو بردای شده. و گفته اونجا تو مصاحبه از بچه ها، ویژگی هاشون شناسایی میشه.
  • خودم IR ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 2
    به ن‍ظر من این می تونه یه شروع خوب باشه برای اینکه باور کنیم که ما هم می تونیم و خودمون رو پرورش بدیم. البته که توی هر کاری باید استمرار داشت و پشتکار. هیچ کسی یک شبه به هدفش نمی رسه. این آزمون می تونه ته نقطه شروع باشه.
  • بی نام IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    15 2
    شعار خوب میتونه این باشه: دانش آموز، دانش بجووو ولی در کنارش مهارت هم بجووو :)
    • اميرعلي IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      17 2
      چرا اصلا اين طرح رو نمي ريارن تو دل مدارس، بعنوان يه آزمون داخلي مدارس يا حتي مثلا به عنوان درس كارآفريني در مدارس؟
  • بی نام IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    لطفا کمی واضح تر توضیح دهید و دقیقا بگویید این آزمون کلا به چه علت برگزار می شود؟آیا تنها یک تست سنجش و شناخت استعداد فردی است؟
    • حسین A1 ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      3 1
      عجب طرح باحالیه... نیازش واقعا تو کشور احساس می شد..
  • بی نام IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    خیلی خوبه، امیدوارم بچه های الان از این آزمون استفاده کنند فرصتی که نسل ما در اختیار نداشتیم
  • محمد تقی IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 2
    در سايت كاشف اطلاعات كامل را نوشته اند
  • یک دختر IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    این میون تکلیف افراد علاقه مند به شناسایی مهارت های کارآفرینانه شون که هنوز پدر و مادر نشدند چیست؟
    • بی نام IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      11 1
      واقعا... نمیشه این طرح رو برای هر کسی که علاقه مند است، فارغ از اینکه دانش آموز باشه یا پدر و مادر اجرا کرد؟
  • زهره IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    14 2
    امیدوارم این طرح علاوه بر دارا بودن مبنای علمی، کاربردی و قابل اجرا هم باشد و از حمایت و پشتیبانی سازمانها و نهادهای تاثیرگذار هم برخوردار شود.
    • جهت اطلاع IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      14 2
      سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش حامی طرح هستند
    • حمیدرضا IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
      15 3
      جدی میگین؟ وزارت آموزش و پرورش هم؟ بابا دمتون گرم واقعا
  • معصوم IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    14 2
    خیلی هم خوب. خیلی هم عالی. موفق باشین.
  • مرادیان IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    طرح جالبیه. موفق باشید
  • اقوامی A1 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    20 2
    حامیان طرح نشاندهنده قوت اجرایی و علمی طرح هستند...خدا قوت..
  • مریم A1 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    واقعا طرح خوبیه ، موفق باشید
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    موفق باشید، خیلی خوبه
  • بی نام IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    12 1
    طرح بسیار جالب و ارزشمندی است اميدوارم که در تمامی مراحل برگزاری آن موفق باشيد
  • سمیرا A1 ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    از طراحان این طرح واقعا ممنون، ولی واقعا بعد این طرح چی می شه قراره بچه هامون کارآفرین بشن؟؟؟؟؟
    • بی نام IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      4 0
      خب مگه چيه برادر؟ به قيافه بچه هامون نمي خوره؟ اونهايي كه كارافرين شدن مگه از كجا شروع كردن ؟؟؟؟؟
  • مریم A1 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    3 0
    با سلام به نظر طرح خوبیه موفق باشید
  • سارا GB ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    کشورمون واقعا به همچین طرحی نیاز داره. برای همه دست اندرکاران این طرح آرزوی موفقیت میکنم. خدا قوت
  • حسین علیار IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    13 1
    "کاشف "کنکور خانوادگی برای کشف استعداد کارآفرینی
  • بی نام A1 ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    3 0
    واقعا جالبه...تا حالا همچین طرح جالب و بنیادی رو ندیده بودم...
  • hasan A1 ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    امید به سرفرازی نوجوانان ایرانی در آینده ای نچندان دور
  • بی نام A1 ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    3 0
    میشه بیشتر توضیح بدبد از چگونگی و نحوه اجرای این آزمون؟
  • بی نام A1 ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    3 0
    چه طرح خوبی
  • بی نام A1 ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    خسته نباشید به کاشفیان عزیز
  • بی نام A1 ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    3 0
    ممنون
  • ایمان A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    3 2
    خیلی عالیه البته حدس میزنم باز هم ایران در این طرح جز اولی ها باشه.
  • بی نام A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    طرح جالبیه. خسته نباشید
    • کیمیا IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
      2 0
      ممنونم
  • بی نام A1 ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    خوبه
  • بی نام A1 ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    6 1
    راضیم ازتون
  • بی نام A1 ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    آزمون جالبیه...واقعا نیازشو حس میکردم واسه فرزندم که چطور استعداداشو پیدا کنم...فرصت فوق العاده مناسبیه
  • سلام A1 ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    به سلامتی ایشالا
  • حسین A1 ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    4 0
    ماشالا آقای دکتر
  • میم A1 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    5 0
    یا علی
  • وحید A1 ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    5 2
    آیا در ایران این طرح اجرایی میشه؟
    • بی نام IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      4 1
      تو سايت سازمان سنجش ثبت نامش شروع شده برادر
  • هادی A1 ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    3 3
    من که چشمم آب نمیخوره
    • بی نام IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      4 1
      چرا؟ چی شده؟
  • رویا A1 ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
    6 2
    بعد از آزمون چی می شه ؟ مگه بعد آزمون مشخص می شه که بچه ها قراره برن چه رشته دانشگاهی؟؟؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
      0 1
      رویا جان بعد از اینکه بچه ها سنجیده شدن برای نقاط ضعفشون به نماینگی تو هر شهر و استانی ارجاع داده می شن و در اونجا هم دانش آموزان توسط مربی هایی که تو نمایندگی از قبل آموزش دیدن، راهنمایی میشن و همچنین در این مراکز به پدر و مادران نیز آموزش هایی داده می شود که چگونه فرزندانی موفق داشته باشن. به امید موفقیت تمامی فرزندان ایران
  • بی نام IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    4 2
    با سلام و خسته نباشید و تشکر از طرح زیباتون میخاستم گلایه ای کنم و اون اینه که چرا جوونا نمیتونن از این فرصت استفاده کنن؟منظورم از جوونا اینه که بچه های بالای 18 سال.زمانی که ما مدرسه میرفتیم همچین طرحی نبود حالا هم که همچین طرحی هست ما نمیتونیم ازش استفاده کنیم خواهش من اینه که به این مسئله پیگیری کنید.
  • بی نام IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    4 1
    موفق باشيد
  • احسان A1 ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    4 1
    سلام خداقوت طرح خوبی است فقط بایدبرای مسئولین خوب بیان و توضیح داده شود و وزارت آموزش وپرورش هم در این زمینه کمک کند و طرح را درست و دقیق با اهداف اصلی آن به خانواده ها معرفی کند.وضمنا راه کاری اندیشیده شود تا بتوان برای اعتماد سازی اولیا در مرحله اول، آزمون را با هزینه کمتری برگزار کرد و نواحی محروم حتی رایگان برگزار شود.انشاا... موفق باشید.
  • بی نام A1 ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    4 1
    ایا واقعا در استان خوزستان ان طرح اجرا میشود
    • بی نام IR ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
      4 1
      اره ،‌شنیدم که دفتر طرح در اهواز راه افتاده و به زودی دفتر های دیگه هم راه می افته
  • الهه A1 ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    4 4
    اگر از مرحله ی حرف وحدیث آن طرف تر رفت و عملیاتی شد و نتیجه مند بود و انژری ها به هدف رسید ودردی دوا کرد ؛ ما چشممان آب می خورد که جوان ما غصه ی آینده اش رانمی خورد و با خیال راحت قدم بر می دارد پدران ومادر ان هم آسوده خواهند بود . کار باید اول وآخرش معلوم باشد و حساب شده باشد وسط کار به پیسی نخورد !
  • توران IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    4 5
    خوبه ولی فکرنمیکنیدگرونه من و دخترم می خواهیم شرکت کنیم ممنون
  • بی نام A1 ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    3 2
    اگر این طرح رو به مدارس بیارن بهتره
  • ندا A1 ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    3 1
    من که دخترمو ثبت نام کردم حالا یا فایده داره یا سی تومن رفته دیگه
  • اکرم A1 ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
    2 1
    سلام خسته نباشید طرح خوبی است
  • فاطمه A1 ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    0 2
    سلام و واقعا خسته نباشید. این کار می تونه جرقه ای باشه برای توجه به مهارت در کودکان
  • برنا IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
    0 2
    سلام و واقعا خسته نباشید سالیان سال است که در خیلی از کشورها این طرح اجرا میشوداینکه در ایران هم بالاخره به این فکر افتادند و بعد از این همه اتلاف انرژی و سرمایه های مالی مردم شاهد جرقه این طرح هستیم باز هم جای شکرگزاریست ولی فکر میکنم این طرح هم مانند خیلی طرح های خوب دیگه به دلیل نبود بودجه و عدم حمایت مسئولان و برنامه ریزی در حد یک آرزو و طرح باقی خواهد ماند. در ایران که هنوز مطالب کتابهای بچه های دبستانیمان هر روز دستخوش تغییرات بی برنامه است زیاد جای توقع نمی رود....
  • ندا IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
    2 2
    با سلام وخسته نباشید وباتشکر از ازمون بسیار عالیتون .دخترم در این ازمون شرکت کرده ونتیجه ازمون را هم گرفتیم .حالا برای تقویت استعدادهاش باید به کجا مراجعه کنیم.
  • لیلی IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    1 2
    مرسی زیاد بود نخوندم
  • آنیتا IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
    0 2
    شما چطور با این ازمون توانایی و علایق ما رو کشف میکنید؟